Łódeczki z sałaty

Składniki na 1 porcję:
½ małej piersi z kurczaka
2 pieczarki
¼ papryki czerwonej
¼ papryki żółtej
4 pomidorki koktajlowe
4 łyżki jogurtu
Ząbek czosnku
Kilka liści mini sałaty rzymskiej (ewentualnie liście cykorii)
Sól i pieprz do smaku
1 łyżka oliwy extra virgin
1 łyżeczka posiekanej kolendry

Wykonanie:
Pokrojoną w drobną kostkę pierś kurczaka podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie do kurczaka dodaj starte na grubych oczkach pieczarki, smaż do ich zrumienienia. Do mięsa i pieczarek dodaj pokrojone w kostkę papryki i pomidorki koktajlowe, podsmaż wszystko do miękkości, dopraw do smaku. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj sos, mieszając wyciśnięty przez praskę czosnek z jogurtem naturalnym. Do pojedynczych liści sałaty -„łódeczek” – nakładaj warsz mięsno warzywny, polej sosem i posyp kolendrą. Podawaj od razu.